Onsdagen den 14 mars öppnade Spiritus Mundi upp sitt kontor i Amman, Jordanien tack vare programmet Hayâtunas partner Art Medium. Det tvååriga interkulturella programmet är nu redo att sätta igång i Amman.

Närvarande vid öppningen var Muna Issa, nationell projektledare Hayâtuna Jordanien, Henrik Melius, grundare Spiritus Mundi, Sarah Abu Alia, grundare Art Medium, och det lokala Spiritus Mundi/Hayâtuna-teamet av pedagoger Lana Nasser, Sarah AL Khalifeh, Tareq Al Nasser och Maxeem Ayyadd.

– I och med arbetet med Spiritus Mundi i pilotprojektet här i Amman förra sommaren, känner jag att vi har något väldigt unikt att utveckla vidare och det finns stora möjligheter att göra det här mycket viktiga arbetet till en succé i praktiken. Som jordanier är jag stolt och ärad av att vara en del av det här programmet, säger Muna Issa.

Efter den officiella öppningen fortsatte Spiritus Mundi/Hayâtuna-teamet, lett av Muna Issa, med att diskutera de många aspekterna av detaljerad aktivitetsplanering och de särskilda överväganden som måste göras för programmets olika förmånstagare.

Hayâtuna är ett tvåårigt Spiritus Mundi-program, som finansieras av Postkodlotteriet och Carpe Vitam och äger rum i Jordanien och Egypten. Programmets aktiva deltagare finns bland yrkesverksamma eller studerande/volontärer från utbildningssektorn, musik- och den kreativa sektorn, medicin & idrott och IT & nya medier. Totalt 80 kärndeltagare ingår i programmet.

Mottagarna finns bland barn, unga och kvinnor från socialt utsatta miljöer.

– Alla jag pratar med – våra partners, familj och vänner – är inte bara tacksamma för att Hayâtuna sker, utan de är angelägna om att hjälpa oss att göra det till bästa möjliga upplevelse för alla inblandade, inte minst förmånstagarna som finns bland föräldralösa barn och ungdomar från utsatta områden i vårt land, säger Muna Issa om hur Hayâtuna tagits emot i Jordanien.

Partners i Jordanien inkluderar Ministry of Social Development, Princess Taghrid Institute, RUWWAD, Stardust Academy, House of Music och Tales med flera.

Mer information om Hayâtuna Kairo kommer inom kort.

 

Galleri Hayâtuna Jordanien

Picture 4 of 4

Muna Issa, Sarah Abu Alia and Henrik Melius.